Cele mai bune 10 programe de design și dezvoltare de jocuri video 2021

By Alexandru Corbaru

trending 10 best video game design development software 2021

Listă și comparare a software-ului de top pentru jocuri cu caracteristici, avantaje și dezavantaje. Selectați cel mai bun software pentru jocuri video în funcție de buget și cerințe:

Căutați cel mai bun software pentru jocuri video?

Citiți această revizuire detaliată a software-ului de top pentru jocuri pentru a pune capăt căutării dvs.

În această lume tehnologică, Software-ul de proiectare a jocurilor atrage atenția oamenilor din întreaga lume. Jocurile nu mai sunt doar pentru copii, ci atrag interesul oamenilor din toate categoriile de vârstă.

Ce veți învăța:

Software de dezvoltare a jocului: Prezentare generală cu statistici

Potrivit companiei Earnest, două treimi din gospodăriile americane au cel puțin un membru care joacă jocuri video pentru mai mult de 3 ore pe săptămână .

Statisticile dezvăluite de un sondaj realizat recent de companie care arată investițiile în jocuri în funcție de vârstă sunt prezentate mai jos.

Sondaj despre jocuri în funcție de vârstă:

[imagine sursă ]

Din graficul de mai sus, constatăm că suma de bani cheltuiți pentru jocuri scade odată cu creșterea vârstei și acest lucru este de așteptat. Totuși, ceea ce este neașteptat este numărul persoanelor peste 40 de ani care investesc bani în jocuri.

O concepție greșită obișnuită în rândul multor oameni este că majoritatea elevilor de liceu se dedică jocurilor.

Cel mai serios sondaj privind jocurile în funcție de nivelul de educație:

Din graficul de mai sus, este evident că nu doar elevii de liceu cheltuiesc bani pentru jocuri. În schimb, legiunea de jucători include profesioniști precum ingineri, medici calificați, profesioniști creativi și oameni din alte profesii sofisticate.

Sondajul serios clarifică un lucru, adică interesul pentru jocuri nu se limitează la un anumit grup de vârstă sau nivel de calificare. Poate că acesta este motivul pentru care se așteaptă ca piața software-ului pentru jocuri video să crească la un moment dat CAGR de peste 9% până în 2023.

Factorii cheie care declanșează această creștere a pieței software-ului de realizare a jocurilor sunt utilizarea sporită a smartphone-urilor și accesul și viteza îmbunătățite la internet.

Astăzi, piața de dezvoltare a jocurilor este în creștere într-un ritm rapid, cu o gamă de instrumente de dezvoltare a jocurilor care permit această creștere.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine software-ul de dezvoltare și proiectare a jocurilor video implicat în dezvoltarea jocurilor, vom trece prin câteva dintre întrebările frecvente (FAQ) despre software-ul pentru jocuri video, cum ar fi „Ce este software-ul pentru dezvoltarea jocurilor?” „Cum ajută dezvoltarea jocului?” și mult mai mult.

Să mergem!!

Întrebări frecvente despre software-ul pentru realizarea jocurilor

Q # 1) Ce este software-ul de dezvoltare a jocurilor?

Răspuns: Cea mai simplă definiție a unui software pentru realizarea jocurilor ar fi o aplicație software specializată care facilitează dezvoltarea unui joc video.

Procesul implică dezvoltarea conceptului de joc video, a personajelor și a mediului. Codificarea este necesară pentru a transforma aceste elemente într-un joc video redat.

Mai multe instrumente de dezvoltare a jocurilor care permit dezvoltatorilor de jocuri începători și experimentați să-și transforme ideile în jocuri video reale fără prea multe coduri sunt disponibile acum. Aceste programe pot executa automat mai multe funcții pentru a economisi dezvoltatorii nevoia de a scrie cod pentru mai multe funcții comune.

Q # 2) Cum facilitează software-ul pentru jocuri video dezvoltarea jocului?

Răspuns: Toate programele de dezvoltare de software pentru jocuri facilitează crearea de active, care este adesea un efort greu și dureros.

Aceste programe oferă o vastă suită de instrumente utile de proiectare a jocurilor pentru a ușura și a grăbi această sarcină formidabilă. Folosind aceste instrumente de proiectare a jocurilor, puteți crea fizica gameplay-ului, AI care nu joacă personaje, personaje, icoane, meniuri, efecte sonore, ecrane de ajutor, butoane, linkuri către magazine online și multe altele.

Sarcina dificilă de a crea exact mecanica jocului, așa cum ați imaginat, devine mult mai ușoară și rapidă.

De asemenea, oferă o bibliotecă de active atât cu plată, cât și gratuite. Deoarece nu trebuie să creați active de la zero cu aceste active readymade, designul jocului devine mai simplu și mai rapid. Cu toate acestea, este posibil să nu vă puteți personaliza cu precizie jocul în funcție de ideile dvs.

Î # 3) Ce instrumente sunt utilizate pentru dezvoltarea jocului?

Răspuns: Software-ul pentru jocuri video vine cu o gamă largă de instrumente pentru modele 3D, obiecte, teren, mediu, obiecte, comportament și multe altele. Editorii de nivel și instrumentele în timp real permit dezvoltatorilor să discearnă cum va apărea un personaj sau un element nou dezvoltat în mediul de joc.

Există diferite pachete software în funcție de categoriile de jocuri. Pachetele software 3D sunt mai sofisticate și mai puternice în comparație cu pachetele 2D.

Software-ul de joc de rol este complet diferit de aceste două. Jocurile de rol (RPG) se caracterizează prin poveștile lor meticuloase și controlul unic al personajelor. RPG Game Development Software oferă instrumentele necesare pentru crearea de jocuri complexe în acest gen.

Mai multe instrumente de joc sunt disponibile gratuit. Deoarece nu necesită scrierea codului sursă, aceste pachete ușor de utilizat au deschis dezvoltarea jocului pentru mulțime. Cu aceste instrumente, este ușor să creați jocuri fără a fi nevoie de o diplomă în inginerie software.

Tot ce aveți nevoie este abilități de bază de calculator și o abordare organizată pentru a utiliza aceste instrumente pentru a crea jocuri excelente.

Î # 4) Ce limbaj de programare este folosit pentru a crea jocuri video?

Răspuns: Majoritatea dezvoltatorilor de jocuri folosesc limbajul C ++ pentru a dezvolta jocuri. Un limbaj la nivel înalt, C ++ este folosit pentru a construi majoritatea jocurilor Windows și Console. Un alt limbaj de programare popular în dezvoltarea jocurilor este Java.

Un motiv major al popularității Java în rândul dezvoltatorilor / designerilor de jocuri este că este strâns legat de C ++. Aceasta înseamnă că sistemele complexe de jocuri video pot fi dezvoltate folosind acest limbaj de programare.

Celelalte limbaje mai puțin frecvente care sunt utilizate pentru proiectarea și dezvoltarea jocurilor sunt limbajele C # și web, cum ar fi HTML5, CSS3, SQL și JavaScript.

Verificarea faptelor:

Urmează o ilustrare a tuturor constatărilor cheie ale raportului de cercetare de piață a software-ului pentru jocuri video realizat de Technavio:

[imagine sursă ]

Din infografia de mai sus, constatăm că piața software-urilor de proiectare a jocurilor va experimenta o creștere incrementală între 2018 și 2022. De asemenea, constatăm că streamingul jocurilor video va fi unul dintre factorii cheie care vor conduce la creșterea pieței și că piața va fi moderat concentrată, cu puțini jucători. care ocupă cota de piață.

Deci, cine sunt acești jucători de piață care ocupă cea mai mare parte a cotei de piață a software-ului pentru jocuri video? Vom discuta și vom revedea toate aceste instrumente în următoarele secțiuni.

Pro-Tip:

Lista celor mai bune software de proiectare a jocurilor

Mai jos este prezentată o listă cu cel mai bun software de realizare a jocurilor video care este disponibil astăzi.

# 1) GDevelop

# 2) Autodesk

# 3) Stencyl

# 4) Construcția 2

# 5) sfoară

# 6) Unitate

# 7) GameSalad

# 8) GameMaker Studio 2

# 9) RPG Maker

# 10) GameFroot

Numele instrumentului Versiune gratuită Caracteristici Evaluările noastre Cel mai bun pentru GDevelop

da Implementarea jocului pe mai multe platforme, Sprite cu mai multe animații, Emițătoare de particule, Sprite cu gresie, Obiecte text, Suport pentru

măști de coliziune personalizate, motor de fizică, căutare de căi, motor de platformă, obiecte glisabile, ancoră, tweens etc. 4/5 Sursa deschisa. Interfață intuitivă și ușor de utilizat.

Suport pentru HTML5 și jocuri native. Autodesk

da Lista cuprinzătoare de caracteristici pentru redare, animație,

instalare, modelare export și multe altele.

Suport extins de la Autodesk și o comunitate de utilizatori activă. 4/5 Un standard industrial și o preferință de top pentru animație

și modelare în jocurile AAA.

Folosind limbajul MEL, puteți descărca sau scrie

scripturi personalizate.

Redarea realistă și puternică este combinată

cu ușurință în utilizare. Stencyl

da Seturi de instrumente intuitive și cuprinzătoare pentru eficientizarea fluxului de lucru și

accelerează dezvoltarea.

O abordare de proiectare bazată pe conceptul drag-and-drop folosit de

popularul proiect MIT Scratch.

Instrumente de proiectare a scenelor, cum ar fi umplerea inundațiilor, fixarea grilei, zoomul,

selecție și multe altele pentru a manipula terenul, plăcile și personajele. 5/5 Un instrument multi-platformă care vă va permite să publicați

Jocuri Mac, Windows, Flash, Android și iOS fără codificare.

Utilizatorii avansați pot utiliza scripturile Haxe pentru a extinde

motor și creați cursuri personalizate.

Deoarece jocurile sunt exportate în cod nativ, performanța este activată

toate platformele sunt foarte rapide. Construct2

Nu face Interfață intuitivă și ușor de utilizat, dezvoltare de jocuri la fel de ușoară ca glisarea și scăparea obiectelor, un motor de fizică încorporat bun, export pe mai multe platforme majore. 4.5 / 5 Usor de invatat.

Vă permite să creați jocuri impresionante într-o perioadă scurtă de timp.

Comunitate de sprijin activ.

Plata achiziției unice vă face eligibil pentru actualizări gratuite pe toată durata vieții.

Potrivit pentru începători cu abilități sau experiență limbaj de programare sau deloc reduse.

Să începem!!

# 1) GDevelop

Cel mai bun pentru:

Sursa deschisa. Interfață intuitivă și ușor de utilizat.

Suport pentru HTML5 și jocuri native.

Documentație cuprinzătoare pentru învățare rapidă.

Suport în mai multe limbi.

Software gratuit open-source, GDevelop permite dezvoltatorilor să facă jocuri fără abilități de programare. Vă permite să creați obiecte pentru jocuri precum sprite, obiecte text, obiecte video și forme personalizate.

Puteți controla comportamentul obiectelor folosind diferite instrumente, cum ar fi motorul fizic, care permite obiectelor să prezinte un comportament realist. În plus, editorul de ecran vă permite să editați toate nivelurile, precum și să le creați.

Puteți utiliza caracteristica de evenimente a acestui software gratuit pentru a defini funcții reutilizabile care pot fi utilizate ca expresii, condiții și acțiuni pentru jocuri. Celelalte programe de creare a jocurilor nu oferă această caracteristică.

Preț: Deoarece acesta este un pachet open-source, nu există taxe sau taxe de niciun fel. Codul sursă este, de asemenea, disponibil gratuit.

Caracteristici: Implementarea jocului pe mai multe platforme, Sprite cu mai multe animații, Emițătoare de particule, Sprite cu gresie, Obiecte text, Suport pentru măști de coliziune personalizate, Motor de fizică, Pathfinding, Motor platformer, Obiecte glisabile, Ancoră și Tweens.

Contra:

Are nevoie de tutoriale mai detaliate pentru a acoperi toate aspectele.

Comportamentul obiectului este generalizat.

Platforma de publicare: GDevelop poate crea jocuri HTML5 care pot fi exportate atât pe iOS, cât și pe Android. De asemenea, poate crea jocuri native pentru Linux și Windows.

Verdict: Selectați acest software gratuit de dezvoltare a jocurilor pentru a crea rapid o mare varietate de jocuri 2D fără codificare.

Website URL: GDevelop

# 2) Autodesk

Cel mai bun pentru:

Standard industrial și preferință de top pentru animație și modelare în jocurile AAA.

Folosind limbajul MEL, puteți descărca sau scrie scripturi personalizate.

Redarea realistă și puternică este combinată cu ușurința de utilizare.

Autodesk oferă o suită de programe pentru realizarea celor mai uimitoare imagini, medii captivante și modele 3D. În mod surprinzător, Autodesk se află în centrul multor jocuri AAA de succes.

Cu Maya, puteți crea cele mai realiste modele 3D. Programul permite manipularea receptivă și redarea rapidă a platformelor de caractere cu Parallel Rig Evaluation.

Un set de instrumente este furnizat cu o listă completă de caracteristici pentru animație, crearea personajelor și editarea. Această platformă versatilă poate fi ușor personalizată și integrată în conducta de dezvoltare a jocului.

Preț:

Maya și 3DS MAX: Începând de la 125 USD pe lună.

Începând de la 125 USD pe lună. Maya LT: 30 USD pe lună

30 USD pe lună Este disponibilă și o versiune gratuită.

Caracteristici: Listă cuprinzătoare de caracteristici pentru redare, animație, montaj, export de modelare și multe altele. Suport extins de la Autodesk și o comunitate de utilizatori activă.

Contra:

Atât 3DS Max, cât și Maya au curbe de învățare abrupte, deoarece sunt bogate în caracteristici.

Programele Autodesk nu sunt cross-platform. Funcționează doar pe Windows.

Platforma de publicare: Doar Windows

Verdict: Selectați aceste suite software pentru cele mai complete instrumente care sunt utilizate de studiourile de dezvoltare a jocurilor pentru cele mai mari și mai bune jocuri 3D.

Website URL: Autodesk

# 3) Stencyl

Cel mai bun pentru:

Un instrument multi-platformă care vă va permite să publicați jocuri Mac, Windows, Flash, Android și iOS fără codificare.

Utilizatorii avansați pot utiliza scripturile Haxe pentru a extinde motorul și a crea clase personalizate.

Deoarece jocurile sunt exportate în cod nativ, performanța pe toate platformele este foarte rapidă.

Stencyl permite dezvoltatorilor fără experiență să creeze jocuri 2D uimitoare și captivante, fără a fi nevoie să scrieți cod. Oferă seturi de instrumente intuitive și cuprinzătoare pentru a vă fluidiza fluxul de lucru și a accelera dezvoltarea.

Acest program gestionează toate detaliile tehnice, permițându-vă în același timp să vă concentrați asupra a ceea ce este cel mai important, adică proiectarea și personalizarea jocului în funcție de ideile dvs.

Abordarea de design a jocului se bazează pe conceptul drag-and-drop folosit de popularul proiect MIT Scratch. Deși puteți utiliza mai multe elemente readymade, puteți scrie propriul cod, clase personalizate și biblioteci de import.

Preț:

Gratuit pentru începători (numai publicare pe web).

99 USD pe an pentru dezvoltatorii independenți (numai pentru publicare web și desktop).

199 USD pe an pentru studiouri (editare desktop, web, Android și iOS).

Caracteristici: Seturi de instrumente intuitive și cuprinzătoare pentru eficientizarea fluxului de lucru și accelerarea dezvoltării. O abordare de proiectare bazată pe conceptul drag-and-drop folosit de popularul proiect MIT Scratch. Instrumente de proiectare a scenelor, cum ar fi umplerea inundațiilor, retezarea grilei, zoomul, selecția și multe altele pentru a manipula terenul, plăcile și personajele.

Contra:

Unele caracteristici nu funcționează bine pentru Android.

Potrivit doar pentru jocuri mici.

Platforma de publicare: Stencyl poate publica jocuri Flash, HTML5, Linux, Mac, Windows, Android, iPad și iPhone.

Verdict: Dacă sunteți interesat de un ecosistem open-source de dezvoltare a jocurilor care vă permite să dezvoltați jocuri 2D fără cunoștințe de codare, atunci Stencyl este o alegere bună.

Website URL: Stencyl

# 4) Construcția 2

Cel mai bun pentru:

Usor de invatat.

Vă permite să faceți jocuri impresionante într-un timp scurt.

Comunitate de sprijin activ.

Plata unei singure achiziții vă face eligibil pentru actualizări gratuite pe toată durata vieții.

Potrivit pentru începători cu abilități sau experiență limbaj de programare sau deloc reduse.

Cu Construct 2, puteți crea jocuri 2D HTML5 fără cunoștințe de codificare. Datorită fluxului de lucru simplificat și ușor, dezvoltatorii pot crea jocuri în zile, mai degrabă decât în ​​luni. Crearea jocurilor este la fel de ușoară ca să trageți și să fixați obiecte, să le atribuiți comportamente și să utilizați evenimente.

Interfața intuitivă și ușor de utilizat vă permite să dezvoltați jocuri imediat, chiar dacă nu aveți experiență în acest domeniu. Editorul de aspect permite crearea și editarea ușoară a nivelurilor utilizând abordarea ce-vezi-este-ce-obții (WYSIWYG). Cu editorul de imagini încorporat, puteți efectua modificări rapide ale obiectelor grafice.

Preț:

Licență personală: 199,99 USD

199,99 USD Licență de afaceri: 499,99 USD

499,99 USD Upgrade pentru afaceri: 299,99 dolari

Caracteristici: Interfață intuitivă și ușor de utilizat, Dezvoltare de jocuri la fel de ușoară ca glisarea și fixarea obiectelor, Motor de fizică încorporat bun, Export pe mai multe platforme majore.

Contra:

Versiunea gratuită are caracteristici foarte limitate.

Deoarece se bazează pe JavaScript, performanțele mobile sunt slabe.

Platforma de publicare: Vă puteți publica jocurile pe site-ul dvs. web, Scirra Arcade, Dropbox, Google Drive, Chrome Web Store, Facebook, iOS Apps, Windows 8, Firefox Marketplace, Android (folosind Crosswalk) și iOS (folosind CocoonJS).

Verdict: Unul dintre cele mai rentabile software de dezvoltare a jocurilor care vă permite să creați atât jocuri 2D, cât și 3D cu o interfață intuitivă și ușor de utilizat.

Website URL: Construiți 2

# 5) sfoară

Cel mai bun pentru:

Twine facilitează crearea de jocuri text interactive.

Este nevoie de puține sau deloc cunoștințe de programare.

Aplicație gratuită pentru web și desktop.

Twine este un program open source care vă permite să creați jocuri non-liniare și foarte interactive bazate pe text. Acest software intuitiv și gratuit de realizare a jocurilor nu necesită experiență de codificare. Dacă aveți competența, puteți include JavaScript, CSS, imagini, logică condițională și variabile.

Simplitatea remarcabilă a acestui instrument înseamnă că oricine poate scrie ficțiune poate crea un joc text cu mai multe finaluri diferite sau poate crea o aventură misterioasă captivantă. Este una dintre cele mai bune platforme pentru dezvoltarea ficțiunii interactive.

Preț: Twine este un software open source și, prin urmare, este un software gratuit pentru a face jocuri.

Caracteristici: Platforma vizuală versatilă vă permite să creați povești complexe. Interfața sa intuitivă vă permite să începeți să dezvoltați ficțiune interactivă imediat.

Contra:

Veți avea nevoie de cunoștințe de programare (Javascript, CSS etc.) pentru personalizare.

Sondajele pot fi îmbunătățite.

Platforma de publicare: Acest software poate publica HTML.

Verdict: Interfața grafică a lui Twine permite dezvoltatorilor să vizualizeze povestirile pentru o dezvoltare mai rapidă.

Website URL: Sfoară

# 6) Unitate

Cel mai bun pentru:

Aplicație de vârf pentru dezvoltarea jocurilor, realitate virtuală și realitate augmentată.

Extrem de ușor de utilizat, mai ales în comparație cu alte platforme cu capacități similare.

Mai economic decât celelalte instrumente de dezvoltare a jocurilor de același calibru.

Unity este suita de dezvoltare a jocurilor la alegere pentru studiourile de vârf și dezvoltatorii de jocuri AAA. Editorul Unity oferă modul Play pentru a monitoriza efectele iterațiilor dvs. în timp real, accelerând astfel fluxul de lucru.

Editorul versatil oferă toate instrumentele necesare pentru crearea de personaje, grafică și mediu, precum și funcții pentru crearea unui gameplay și a unei logici de calitate superioară.

Preț:

Versiune gratuită oferite dacă veniturile și finanțarea nu depășesc 100.000 USD pe an.

oferite dacă veniturile și finanțarea nu depășesc 100.000 USD pe an. Plus abonament oferit pasionaților cu 25 USD pe lună.

oferit pasionaților cu 25 USD pe lună. Abonament Pro este disponibil pentru studiouri și profesioniști la 125 USD pe lună.

Caracteristici: Sprijină pe deplin dezvoltarea pe mai multe platforme. Forumul activ oferă suport tehnic excelent. Magazinul de active conține o mulțime de resurse pentru o dezvoltare rapidă.

Contra:

Trebuie să plătiți suplimentar pentru versiunea mobilă.

Runtime-ul Mono 2.6 nu este pe deplin compatibil cu .NET și nu are cele mai recente caracteristici C #.

Platforma de publicare: Cu Unity, dezvoltatorii pot publica pe toate platformele majore care includ TV, Console, Desktop, VR și Mobile.

Verdict: Selectați dacă doriți să creați jocuri 3D de înaltă calitate cu cea mai ușor de utilizat interfață.

Website URL: Unitate

# 7) GameSalad

Cel mai bun pentru:

Interfața intuitivă este foarte ușor de utilizat.

Nu necesită experiență de codificare.

GameSalad este un instrument de realizare a jocurilor foarte ușor de utilizat pentru jocurile 2D. Vă permite să creați jocuri 2D fără nicio experiență de codare. Cu această platformă simplă, poți chiar să îți faci primul joc într-o oră.

Funcția simplă de glisare și fixare și un singur clic accelerează dezvoltarea jocului și chiar permite copiilor să creeze jocuri. GameSalad este comercializat ca un instrument educațional pentru introducerea designului de joc copiilor.

Preț:

Gamesalad oferă o versiune de încercare a software-ului, precum și pachete de abonament.

Abonamentul de bază are o taxă lunară de 17 USD atunci când este plătit anual. Oferă toate instrumentele necesare dezvoltării.

Abonamentul Pro are o sumă lunară de 25 USD când este plătit anual.

Reduceri de 50% sunt disponibile pentru educatori și studenți.

Caracteristici: Bun suport tehnic. Publică pe toate platformele majore. Este una dintre primele platforme care a introdus dezvoltarea jocului drag-and-drop.

Contra:

Un motor de fizică limitat nu oferă un control aprofundat pentru a personaliza jocul.

Setul limitat de caracteristici și funcții face acest lucru potrivit numai pentru jocuri foarte simple.

Platforma de publicare: Cu abonamentul Pro, puteți publica pe toate platformele majore, inclusiv HTML, desktop și mobil.

Verdict: GameSalad oferă o introducere ușoară, distractivă și ușoară a programării pentru copiii care sunt complet noi în materie de codificare.

Website URL: GameSalad

# 8) GameMaker Studio 2

Cel mai bun pentru:

Foarte ușor de învățat.

Comunitatea activă oferă ajutor tehnic și o mulțime de tutoriale.

Piața oferă o mulțime de active și resurse.

GameMaker vă permite să creați jocuri 2D de înaltă calitate, chiar dacă nu aveți experiență de codificare zero. Editorul de obiecte oferă toate caracteristicile necesare pentru a modifica și manipula obiectul jocului. Puteți utiliza pur și simplu caracteristicile drag and drop fără a fi nevoie să scrieți cod.

Puteți crea jocul dorit selectând acțiuni și evenimente din biblioteca extinsă încorporată. Funcția de previzualizare a codului vă permite să monitorizați codul din spatele diferitelor elemente, astfel încât să vă puteți perfecționa abilitățile de programare și să vă personalizați jocul cu precizie ridicată.

Preț:

O perioadă de încercare gratuită de 30 de zile oferă toate funcțiile software pe care le puteți încerca.

Puteți achiziționa o licență de 12 luni pentru Creator la 39 USD pentru a publica jocuri pe Windows și Mac.

Licența de dezvoltator permanent poate fi achiziționată pentru 99 USD pentru publicarea jocurilor pe Windows, Mac Ubuntu, Amazon Fire, HTML5, Android și iOS.

Caracteristici: Oferă GML (GameMaker Language), un limbaj de programare simplu pentru a vă ajusta proiectul, suport simplu pentru shader, editorii de cameră, shader, imagine și sprite sunt intuitivi și versatili și acceptă dezvoltarea de jocuri 3D în plus față de focalizarea de bază a jocului 2D.

Contra:

Trebuie să achiziționați pluginuri suplimentare pentru a le exporta pe anumite platforme.

Nu se pot încorpora videoclipuri în jocuri.

Platforma de publicare: Cu GameMaker Studio 2, vă puteți exporta jocul pe platformele majore de pe console, telefoane mobile, PC și web.

Verdict: Unul dintre cele mai bune instrumente pentru dezvoltarea jocurilor 2D datorită comunității sale active online și a unei istorii îndelungate de utilizare fiabilă.

Website URL: GameMaker Studio 2

# 9) RPG Maker

Cel mai bun pentru:

Vă permite să creați jocuri RPG fără abilități de codare și artă.

Oferă spațiu programatorilor cu experiență pentru a-și folosi abilitățile de codare.

RPG Maker MV este cea mai recentă versiune și cea mai bună versiune din mai multe opțiuni. Această versiune se bazează pe filosofia dezvoltării jocurilor fără expertiză în programare. O abundență de date de eșantion, generatoare de caractere, hărți de eșantion și alte resurse au fost incluse în motor pentru eficientizarea proiectelor.

Cea mai recentă versiune include o bază de date extinsă care conține personaje, clase, abilități, obiecte, arme, armuri, animații, seturi de piese, evenimente, acțiuni și multe altele.

Preț: RPG Maker oferă pentru cumpărare mai multe versiuni ale software-ului său în evoluție. Acestea variază de la 25 USD până la 80 USD. Toate aceste versiuni pot fi utilizate pe bază de probă timp de 30 de zile.

Caracteristici: Comunitatea activă oferă asistență tehnică și sfaturi, licență ieftină pentru utilizare comercială, baze de date extinse și biblioteci accelerează dezvoltarea jocurilor RPG.

Contra:

Deoarece nu există o capacitate de scriptare manuală, suportul 3D nu este prezent.

Nicio funcție încorporată pentru testarea în timp real. Trebuie utilizate scripturi și pluginuri.

Platforma de publicare: Cu RPG Maker, vă puteți exporta jocul în Windows, HTML5, Linux, OSX, Android și iOS.

Verdict: Vine cu o piață extinsă pentru elemente și elemente de joc pentru a accelera dezvoltarea. Ideal pentru pasionații de RPG-uri noi și experimentați, care doresc un instrument care să permită atât abordarea drag-and-drop, cât și programarea JavaScript.

Website URL: RPG Maker

# 10) GameFroot

Cel mai bun pentru:

Simplifică dezvoltarea jocului pentru începători fără cunoștințe de codificare.

Dezvoltatorii pot crea convenabil obiecte, structuri și terenuri în funcție de nevoile lor.

Gamefroot simplifică dezvoltarea jocului pentru începători fără cunoștințe de codificare. Permite novicilor să creeze jocuri rapide și receptive pe mobil și pe web. Dezvoltatorii pot crea convenabil obiecte, structuri și terenuri în funcție de nevoile lor.

De asemenea, pot crea cu ușurință articole interactive, pe lângă selectarea acestora din baza de date mare. Puteți utiliza meniul de instrumente intuitive pentru a controla toate elementele de joc.

Începătorii pot adăuga comportamente simple, în timp ce utilizatorii avansați pot folosi editorul pentru funcții mai complicate.

Preț: Gamefroot este un software gratuit pentru a face jocuri. Cu toate acestea, puteți plăti pentru o mai mare varietate de sunete, imagini, personaje, teren și alte elemente ale jocurilor.

Caracteristici: Meniu de instrumente intuitive pentru a controla toate elementele de joc, interfața drag and drop, crea jocuri rapide și receptive pe mobil și pe web.

Contra:

Motorul nu este la fel de puternic ca alte programe de dezvoltare a jocurilor.

Înregistrarea este necesară pentru a accesa toate caracteristicile editorului.

Platforma de publicare: Gamefroot vă permite să publicați jocuri pe HTML5.

Verdict: Cu Gamefroot, puteți dezvolta un joc 2D într-o singură zi, chiar dacă nu aveți experiență anterioară.

Website URL: GameFroot

Concluzie

Fiecare software de dezvoltare de joc pe care l-am enumerat mai sus vine cu partea sa corectă de argumente pro și contra. Prin urmare, cel mai bun software pentru jocuri video pentru dvs. va varia în funcție de necesități și circumstanțe.

Ar putea fi tentant să evidențiezi suita de instrumente Autodesk (Maya, 3DS Max și Shotgun) drept cel mai bun software de dezvoltare, având cel mai bun portofoliu (Call of Duty, Deus Ex, Watch Dogs 2, Dead By Daylight și multe altele) și un o bază de clienți extrem de loială a studiourilor profesionale de top (Eidos Montreal, EA Sports, Bioware, Ubisoft și multe altele).

Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare costul ridicat și curba de învățare abruptă pentru aceste instrumente incredibil de versatile. Unitatea poate fi o alternativă excelentă, deoarece nu este prea în urmă cu portofoliul său spectaculos și o listă lungă de dezvoltatori distinși.

Unity oferă o interfață intuitivă și cea mai simplă platformă pentru crearea celor mai bune jocuri AAA. Deci, studiourile și profesioniștii cu experiență vor dori să cântărească versatilitatea Autodesk cu simplitatea Unity.

Dacă aveți abilități de programare destul de bune și un proclivism pentru jocurile 2D, atunci vă puteți baza pe Stencyl. Înregistrarea software-ului vorbește de la sine. Stencyl are o listă lungă de jocuri numărul unu și cele mai bine clasate pe Google Play și App Store.

Gamefroot este o resursă excelentă pentru a crea jocuri 2D simple foarte rapid gratuit. GameMaker Studio are o bază de fani foarte loială care se întinde pe două decenii din mai multe motive întemeiate. Vă puteți aștepta la instrumente minunate pentru jocurile 2D și o comunitate receptivă pentru a vă răspunde la probleme.

Procesul nostru de revizuire

Am petrecut 6 ore cercetând cele mai populare pachete de dezvoltare de software pentru jocuri disponibile pe piață. Înainte de a face recomandări finale, am analizat peste 20 de instrumente diferite de dezvoltare a jocurilor pentru a selecta lista noastră finală cu cele mai bune 10 opțiuni. Am citit peste 50 de recenzii ale utilizatorilor, inclusiv negative și am testat singuri instrumentele gratuite și versiunile demo.

Vă puteți baza pe această cercetare extinsă până la zero în acele pachete care sunt cele mai potrivite pentru cerințele dvs.