Cele mai recente probleme de actualizare Windows 10 și cum să le remediați

By Alexandru Corbaru

Windows 10 a avut parte de probleme în ultimul timp. Un raport major de la Beyond Trust din iunie 2021 a arătat că sistemul de operare are peste 1000 de vulnerabilități de securitate actuale care pot fi exploatate de hackeri. Acestea includ vulnerabilități precum PrintNightmarecare le permite hackerilor să obțină acces de la distanță la sistemul de operare și să își instaleze propriile programe, precum și o vulnerabilitate în Windows Hello – caracteristica de recunoaștere facială și amprentă biometrică.

De ce spunem asta? Pentru că subliniază cât de importantă este menținerea Windows 10 la zi. La începutul lunii iulie, Microsoft a decis să remedieze multe dintre aceste găuri de securitate din sistem, așa că este esențial să fii la curent. Problema este că actualizările Windows 10 pot aduce propriile probleme, așa că suntem aici să vă vorbim despre ce să faceți atunci când actualizările Windows 10 fac mai mult rău decât bine.

Am adunat cele mai recente probleme de actualizare Windows 10, împreună cu remedierea acestora.

Notă: dacă o problemă aici este marcată ca FIXED,înseamnă că Microsoft a lansat o actualizare care rezolvă problema, iar soluția este pur și simplu să vă asigurați că sistemul dvs. este complet actualizat. Dacă o problemă nu este încă FIXED,apoi citiți acea intrare pentru soluții la problema respectivă sau derulați în jos pagina pentru sfaturi despre cum să anulați actualizările.

Noiembrie 2021 – KB5007215

Probleme: probleme cu imprimanta de la distanță | Programul de instalare MSI nu repară sau actualizează aplicațiile

Microsoft Installer (MSI) este unul dintre cele mai importante instrumente din magazia Windows. The de fișier este un pachet de instalare proprietar Windows care vă ajută să instalați, să întrețineți, să reinstalați și să reparați software-ul pe computer.

Cu toate acestea, începând cu actualizarea de mai sus, MSI nu mai funcționează așa cum ar trebui, eșuând să repare și să actualizeze aplicațiile. Nu toate aplicațiile sunt afectate, deși una notabilă care a fost este Kaspersky. Odată ce aplicația nu reușește să se actualizeze sau să se repare, este posibil să nu o puteți deschide și să fie necesar să o reinstalați.

Este a treia lună la rând acum în care o actualizare a cauzat și probleme cu imprimanta și, din nou, utilizatorii raportează că primesc erori atunci când încearcă să imprime lucruri printr-o rețea la distanță.

Microsoft raportează că aceste probleme sunt rezolvate de KB5007262 actualizare de construcție. Pentru a obține această actualizare, trebuie mai întâi să vă actualizați versiunea Windows 10 la 21H2prin fereastra Windows Update.

[FIXED] Octombrie 2021 – KB5006670

Probleme: Actualizarea nu se instalează | Imprimantele încetinesc/nu funcționează

Aceste probleme de imprimare revin încă o dată în recenta actualizare de securitate KB5006670 pentru Windows 10. La fel ca actualizarea din septembrie, aceasta provoacă probleme în mod special pentru imprimantele conectate la rețea.

Unii utilizatori au raportat că actualizarea a cauzat întârzieri la imprimare, comanda de imprimare având nevoie de 15 secunde pentru a începe imprimarea. Un utilizator Reddit a subliniat, de asemenea, că una dintre aceste actualizări recente de securitate face ca Windows Server să schimbe tipul de rețea în private”, so you may manually have to change it back to domain.

O altă soluție oferită de utilizator a fost repornirea nla-service, care va rezolva temporar problema până la următoarea repornire.

Se pare că, deocamdată, cea mai bună soluție este să anulați actualizarea (ceea ce puteți vedea cum să faceți mai jos în acest ghid).

[FIXED] Septembrie 2021 – KB5005565/KB5005566

Probleme: Imprimantele de rețea nu mai funcționează

Remediere: descărcați corecția de marți pentru corecția din 12 octombrie

Problemele imprimantei nu sunt un lucru nou cu actualizările Windows (de fapt, problemele imprimantei sunt doar un element de bază pentru a fi un utilizator de computer în general). Priviți înapoi la actualizările Windows din iunie 2021 pentru dovezi.

Acum, în septembrie, Microsoft a aplicat un patch care abordează ultimele vulnerabilități de securitate PrintNightmare care au fost descoperite pentru prima dată în ianuarie. Acest lucru este bine, pentru că securitatea ar trebui să fie întotdeauna o prioritate, dar se pare că se face cu prețul partajării imprimantei și al funcționalității imprimantei de rețea.

De la patch, utilizatorii raportează că imprimantele de rețea nu mai funcționează, chiar și pentru utilizatorii cu privilegii administrative. Un utilizator chiar a raportat asta hundreds of printersîntr-un birou nu funcționează acum – ai.

Acum, Microsoft are setări de registry deblocate care ar putea rezolva problema, dar acest lucru poate face din nou PC-ul vulnerabil la exploit-uri. Cel mai bun lucru de făcut este să derulați înapoi actualizarea (defilați în jos pentru instrucțiuni) și să așteptați ca patch-ul să fie corectat înainte de a-l aplica din nou.

Dacă actualizările Windows 10 nu se instalează, încercați să actualizați prin PowerShell

Dacă problema pe care o întâmpinați cu o nouă actualizare Windows 10 este că instalarea acesteia se oprește la un anumit procent sau, mai general, că nu reușește să instaleze actualizarea, atunci puteți încerca să instalați actualizarea din Powershell.

Mai întâi, deschideți PowerShell ca administrator (puteți doar să-l introduceți în căutarea meniului Start.)

În PowerShell, tastați:

Este posibil să vă solicite să instalați și să importați furnizorul NuGet. presa Ypentru Da și lăsați-l să instaleze pachetul.

Apoi puteți verifica cele mai recente actualizări Windows tastând:

în PowerShell.

În cele din urmă, după ce ați confirmat că există actualizări de instalat, tastați:

Apoi apăsați Ysau Apentru a confirma că doriți să instalați actualizările.

Dacă accesați ecranul Windows Update (Setări -> Actualizare și securitate -> Actualizare Windows -> Verificați actualizarea), este posibil să vedeți ocazional o opțiune numită Optional quality update available.Aceste actualizări sunt concepute special pentru a rezolva problemele cu actualizările recente Windows și devin properse actualizează câteva săptămâni mai târziu, după ce au fost testate temeinic.

Aceste actualizări sunt încă destul de stabile, totuși, așa că ar putea merita o încercare dacă o actualizare recentă a rupt ceva pe Windows 10 pentru tine.

Puteți dezinstala actualizări mai mici ale Windows 10 (pentru a anula versiunile, consultați secțiunea următoare) făcând următoarele: în Windows, accesați Settings -> Update & Security -> View update history -> Uninstall updates.

În această fereastră, derulați în jos în panoul principal până la Microsoft Windowsși veți vedea toate actualizările KB și de securitate pentru Windows 10 împreună cu datele la care au fost instalate. Pur și simplu faceți clic dreapta pe cel pe care doriți să-l dezinstalați și reporniți computerul.

Cum să derulați înapoi versiunile Windows 10

După fiecare actualizare majoră, Windows 10 vă oferă o fereastră de 10 zile pentru a reveni la o versiune anterioară de Windows. Este o caracteristică utilă și ar trebui să vă ofere suficient timp pentru a judeca dacă aveți o actualizare problematică. Desigur, acest lucru nu vă va recupera fișierele dacă Windows 10 le șterge, dar cel puțin veți fi pe o versiune mai stabilă a sistemului de operare.

Pentru a face acest lucru, accesați Setările Windows 10, apoi faceți clic Update & security -> Recovery.De mai jos Reset this PC,ar trebui să vedeți opțiunea pentru go back to the previous version of Windows 10.Clic Get started,apoi urmați pașii pentru a derula înapoi Windows 10. Din nou, această opțiune este disponibilă numai pentru 10 days după o actualizare a versiunii Windows 10.

Verificați versiunea Windows 10

Înainte de a analiza revenirea și remedierea actualizărilor Windows 10 întrerupte, trebuie să verificați în ce versiune de Windows vă aflați în prezent, ceea ce va confirma problemele care vă afectează. Pentru a face acest lucru, mergeți la Settings -> Update & Security -> View update history.

În fereastra nouă, faceți clic pe săgeata de lângă Feature Updatespentru a vedea versiunea de Windows pe care o utilizați în prezent și faceți clic Quality Updatespentru a vedea toate cele mai mici KBactualizările pe care le-ați instalat.

Primul lucru pe care îl puteți face pentru a evita problemele de actualizare de mai sus și altele este să preluați controlul atunci când Windows 10 se actualizează. În acest fel, puteți să nu primiți actualizări în momentul în care Microsoft le lansează, să monitorizați puțin știrile pentru a vedea dacă apar erori majore, apoi să efectuați manual actualizarea.

Între timp, dacă sunteți pe Windows 10 Pro, Enterprise, Education sau S, puteți amâna actualizările accesând Settings -> Update & Security -> Windows Update.Aici, selectați opțiunea Choose when updates are installedși alegeți numărul de zile în care doriți să o amânați.

Dacă doriți să blocați complet actualizările Windows până când credeți că este potrivit, mai întâi trebuie să dezactivați Windows Update Medic Service, care declanșează ca serviciul principal Windows Update să se repornească automat.

Trebuie să dezactivați acest lucru prin Editorul Registrului. Faceți clic pe Start, introduceți regedit și deschideți Registry Editor.

Odată ajuns în editorul de registry, navigați la:

Aici, faceți clic dreapta Start -> Modifyapoi schimbați Value datala 4”. Reboot your PC, then go to the Services window, and you should see that ‘Windows Update Medic Service’ is ‘Disabled’.

Aceasta înseamnă că acum puteți dezactiva și serviciul Windows Update în aceeași fereastră. Click dreapta Windows Update”, click Properties, then in Startup typeSelectați Disabled”. Windows Update should now remain disabled until you re-enable it again.

Puține lucruri pe PC sunt mai frustrante decât o actualizare – aparent pentru a îmbunătăți performanța – care vă distruge sistemul, dar, din păcate, Microsoft are o formă în acest sens. Alte probleme de început cu Windows 10 includ căutarea în meniul Start care nu funcționează, Magazinul Windows nu funcționează și un microfon care funcționează defectuos. Vă putem ajuta și cu acestea!