Cum să folosiți Google Maps pentru a maximiza potențialul afacerii dvs.

By Alexandru Corbaru

Google Maps este un instrument pe care întreprinderile de toate dimensiunile îl pot folosi pentru a-și spori vizibilitatea și a ajunge la potențialii clienți. Este ușor de utilizat și poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor afacerii dumneavoastră. În acest articol de blog, vă vom arăta cum să profitați la maximum de Google Maps pentru afacerea dvs.

Modalități de utilizare a Google Maps pentru afacerea dvs.

Listați-vă afacerea pe Google My Business

Primul pas în utilizarea Google Maps pentru afacerea dvs. este să vă listați afacerea pe Google My Business. Acesta este un serviciu gratuit de listare oferit de Google care vă permite să controlați modul în care afacerea dvs. apare în Google Search și Maps. Atunci când vă listați afacerea, asigurați-vă că includeți informații exacte și actualizate, cum ar fi orele de funcționare, adresa, numărul de telefon și site-ul web. De asemenea, puteți adăuga fotografii, videoclipuri și o descriere a afacerii dvs.

Optimizați listarea afacerii dvs.

După ce ați adăugat listarea afacerii dvs., acordați-i puțin timp pentru a o optimiza. Asigurați-vă că toate informațiile dvs. sunt corecte și actualizate și adăugați fotografii și videoclipuri pentru a le oferi potențialilor clienți o idee mai bună despre ceea ce are de oferit afacerea dvs. De asemenea, ar trebui să profitați de șansa de a adăuga o descriere a afacerii dvs. - aceasta este o oportunitate de a prezenta ceea ce face ca afacerea dvs. să fie unică și de a le spune potențialilor clienți de ce ar trebui să vă aleagă pe dvs. în detrimentul concurenței.

Utilizați Google Maps Insights

Google Maps Insights este un instrument care oferă informații detaliate despre activitatea din anumite zone de pe Google Maps. Aceste date pot fi utile pentru întreprinderi, deoarece vă pot ajuta să înțelegeți comportamentul clienților și să luați decizii în cunoștință de cauză cu privire la lucruri precum campaniile de marketing și locațiile de tip brick-and-mortar. Pentru a accesa Google Maps Insights, trebuie doar să faceți clic pe fila "Insights" din partea stângă a paginii atunci când sunteți conectat la contul Google My Business.

Generați recenzii

Recenzile sunt o parte importantă a oricărei liste de afaceri locale, iar Google Maps nu face excepție. Încurajați-vă clienții sau clienții să lase recenzii pe lista dvs. de pe Google Maps - cu cât aveți mai multe recenzii pozitive, cu atât este mai probabil ca potențialii clienți să vă aleagă pe dvs. în detrimentul întreprinderilor cu mai puține recenzii sau fără recenzii. Puteți genera recenzii trimițând solicitări de recenzii prin e-mail sau mesaj text sau adăugând un link la site-ul dvs. web sau la profilul dvs. de social media care îndrumă oamenii să lase o recenzie pe lista dvs. din Google Maps.

Profitați de căutările locale

O modalitate de a crește vizibilitatea afacerii dvs. pe Google Maps este să profitați de căutările locale. Acest lucru înseamnă să vă optimizați listarea pentru cuvinte cheie locale, astfel încât potențialii clienți din zona dvs. să vă poată găsi cu ușurință atunci când caută afaceri ca a dvs. Pentru a face acest lucru, nu trebuie decât să includeți cuvinte-cheie locale relevante în descrierea listării dvs. și să vă asigurați că informațiile dvs. de contact sunt actualizate și corecte.

Utilizați anunțurile Google

O altă modalitate de a vă crește vizibilitatea pe Google Maps este utilizarea Google Ads. Cu Google Ads, puteți crea campanii de anunțuri targetate care vor apărea atunci când potențialii clienți caută afaceri ca a dvs. în zona lor. Puteți utiliza Google Ads pentru a promova oferte speciale, pentru a atrage trafic către site-ul dvs. web sau pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii - cerul este limita! Pentru a începe să utilizați Google Ads, înregistrați-vă pentru un cont gratuit aici. Apoi, creați o nouă campanie și selectați "Campanii locale" din meniul derulant. De acolo, veți putea viza potențialii clienți din anumite zone geografice cu campanii publicitare personalizate.

Concluzie

Google Maps este un instrument esențial pentru întreprinderile mari și mici - nu există nicio îndoială în acest sens. Dacă folosiți un telefon Huawei, puteți obține aplicația de pe Appgallery fără să vă faceți griji cu privire la huawei google maps crash. Profitând de funcții precum listări, optimizare, informații, căutări locale și anunțuri, puteți maximiza potențialul afacerii dvs. de a ajunge la potențiali clienți apropiați și îndepărtați.