Dupa ceva ani noul Apple Mac Pro este aici. Costa destul de mult!

By Alexandru Corbaru

Apple e de la o posta (sau orice alta institutie doriti voi ?) vazuta ca una din cele mai mari si inovatoare companii din sectorul tehnologic.

Practic acestia au reusit sa inoveze in multe nise in care activeaza astfel facand o oarecare fidelitate a clientilor fata de brand.

Cu aceasta fidelitate au acaparat si o buna parte din creatorii profesionisti sau amatori prin intermediul computerelor. Cele mai populare sunt laptopurile si unitatile iMac. Dar creatorii hardcore sa zic asa optau la o optiune mult mai potenta pentru nevoile lor, aceasta optiune era un Apple Mac Pro.

Acum de exemplu daca doresti un computer profi pentru editare foto, video sau grafica 3D esti silit sa optezi la un laptop Macbook sau un iMac, care ambele nu ofera flexibilitatea prea mare in ceea ce priveste update-urile de hardware. Chiar daca in Apple Store ai optiunea sa cumperi un Mac Pro de generatie trecuta, performanta acestuia este net inferioara noilor modele de iMac, deci sunt foarte putine persoane ce vor merge pe aceasta ruta.

Insa dupa ceva ani buni, Apple a lansat in sfarsit un upgrade la Mac Pro.

Noul Macbook Pro are:

suport de la procesoare Intel Xeon de 8 nuclee pana la 28 de nuclee.

12 sloturi de RAM ce suporta pana la 1.5TB de memorie 2933MHz DDR4 (da, ai citit bine)

sursa de alimentare de 1400W

8 sluturi PCIe pentru expansiune

suporta pana la 4 placi video (vin cu un slot proprietar numit MP. Fiecare modul de placa video are 2 placi in interior Radeo Vega 2)

vor fi disponibile alte placi MPX de la producatori certificati(acum va fi disponibila o placa numita Apple Afterburner ce ajuta randarea mai rapida in ProRes RAW 8K si ProRes RAW 4K)

carcasa care se detaseaza in cateva secunde

carcasa complet construita din metal

3 ventilatoare blower in fata si un ventilator pe interior ce trage aer de la RAM si procesor si il elimina la exterior

Noul Mac Pro va incepe la un pret de aproximativ 6000$ si va fi lansat undeva prin toamna acestui an.

sursa