HP Omen 30L Gaming Desktop

By Alexandru Corbaru

Sumar HP Omen 30L Gaming Desktop :

HP a construit noul HP Omen 30L Gaming Desktop, având în vedere același public. Folosind toate actualizările standard din industrie și o configurare compatibilă cu bricolajul, este diferit de orice veți avea pe un desktop Alienware sau ROG.

Am menționat că acest PC este absolut superb? Este. Și este destul de accesibil, cu un preț de pornire de 1.100 USD. Desigur, aceasta nu este configurația pe care ar trebui să o cumpere cineva. Veți plăti peste 2.000 de dolari pentru a obține un model cu noua grafică din seria RTX-3000, care este cea pe care o doriți.

Design.

Estetica HP Omen 30L Gaming Desktop se potrivește perfect gusturilor mele. Este simplu și rafinat, marginile sunt drepte, orificiile de aerisire sunt mici și chiar și iluminatul este de bun gust. Nu vă deranjați nici măcar să comparați acest lucru cu un desktop de la ROG sau Predator.

Chiar și brandingul este minimalist. O formă simplă de diamant împodobește partea din față, strălucind în alb strălucitor, ca un fel de obelisc. Numiți-l modernul de la mijlocul secolului al designului desktopului pentru jocuri.

Cu toate acestea, HP a inclus câteva finețuri care fac PC să iasă în evidență față de carcasa standard pentru computer pe care o puteți cumpăra de pe raft. Partea din față este realizată din sticlă securizată, oferindu-vă o vedere a ventilatorului iluminat RGB din interior, punctat de modelul orificiilor de ventilare în formă de triunghi de-a lungul lateralului. Se simte ca și cum ai fi la un muzeu și te uiți la o relicvă străveche. HP percepe un cost suplimentar pentru asta, dar îmi place aspectul ultrareflectorizant.

Designul aerisirii se găsește și de-a lungul panoului superior, care este realizat în întregime din aluminiu finisat. Ca orice altă suprafață a turnului, se simte extrem de rigid. În partea de sus, veți găsi, de asemenea, o serie de porturi, inclusiv o mufă combinată pentru căști/microfon și două porturi USB-A SuperSpeed.

În ciuda metalelor și sticlei, HP Omen 30L Gaming Desktop a reușit să mențină sistemul destul de ușor. Cu toate acestea, HP Omen 30L Gaming Desktop este puțin mai înalt, datorită picioarelor mari de cauciuc de dedesubt. HP spune că acest spațiu gol a crescut semnificativ fluxul de aer care vine de dedesubt.

Sticla securizată este folosită și pentru panoul lateral, ceea ce vă oferă o priveliște asupra hardware-ului dvs. Un șir de lumini RGB în partea de sus, aruncând interiorul într-o baie superbă de culoare. Din nou, este o opțiune care seamănă cu ceea ce optează mulți constructori de PC-uri personalizate.

Componente.

HP Omen 30L Gaming Desktop utilizează o placă de bază micro-ATX personalizată, care este tipică pentru această dimensiune de turn. Circuitul este chiar negru mat, ceea ce este o plăcut vizual. Omen 30L este frumos și încăpător.

Placa permite un SSD M.2 suplimentar, precum și două unități SATA în compartimentele de stocare disponibile.

Gestionarea cablurilor este puțin cam neglijentă, mai ales dacă proveniți de la un producător de computere tip boutique, cum ar fi Origin sau Falcon NW. Se încrucișează în orice direcție și ar fi destul de o dificil de dezlegat și redirecționat. Aceasta este o parte a esteticii DIY care este mai bine evitată într-un sistem pre-construit.

Din fericire, accesul la sistemele interne este simplă și se poate face fără instrumente. Butonul texturat din spate apare pe panoul lateral. Este un design extrem de simplu și ușor de utilizat. O prefer chiar față de balamalele ușilor care se deschid ca pe Falcon NW Talon, ceea ce poate fi incomod dacă păstrați turnul pe birou.

Între timp, celălalt panou lateral poate fi demontat cu un singur șurub. Acest lucru este valabil și pentru placa grafică, care este ținută pe loc de o bretea din plastic pentru a preveni căderea și a asigura o livrare sigură. HP Omen 30L Gaming Desktop oferă mult spațiu pentru plăci video mari chiar și la fel de mare ca masiva Nvidia GeForce RTX 3090.

Unitatea mea de recenzie a fost un sistem răcit cu apă, deși modelul de bază folosește un răcitor de aer standard. În orice caz, HP a colaborat cu Cooler Master pentru toate termicele, inclusiv ventilatorul de admisie din față și cel de evacuare din spate. Nu există prea mult spațiu pentru ventilatoarele suplimentare, deși HP a menționat că ar putea fi loc pentru a instala un radiator mai mare în partea de sus. Sursa de alimentare de 750 de wați este furnizată și ea de Cooler Master. Din păcate, nu include un comutator de oprire manuală.

În cele din urmă, plăcuțele de memorie RAM RGB din unitatea mea de recenzie provin de la HyperX, o companie pe care HP o deține acum în mod direct. Sistemul meu avea 32 GB de HyperX Fury DDR4, care maxim pe care îl puteți obține.

Performanța în jocuri.

Cu opțiuni de la Intel, AMD și Nvidia, performanța pe care o obțineți va varia. După cum se dovedește, selectarea acestor procesoare și GPU-uri este, de asemenea, un crapshoot. Producătorii terți au probleme și cu stocul. HP spune că în cele din urmă va fi disponibilă și o configurație RTX 3060.

Cu toate acestea, dacă puteți obține o configurație similară cu a mea, nu veți fi dezamăgiți de performanța sa. A venit cu un Intel Core i9-10900K, un Nvidia RTX 3080 și un SSD M.2 de 1 TB.

În 3DMark Time Spy, HP Omen 30L Gaming Desktop a căzut chiar între câțiva dintre cei mai apropiați rivali. Cu un scor de 16.108, aterizează cu 11% înaintea Lenovo Legion Tower 5i și cu 5% în spatele Falcon NW Talon. Ambele sisteme au fost, de asemenea, echipate cu RTX 3080. Avantajul asupra Legion Tower 5i a fost redus la doar 3% în vechiul benchmark DirectX 11, Fire Strike.

RTX 3080 este menit să fie un card capabil 4K, așa că îl conectez la monitorul meu 4K 144Hz pentru a vedea ce ar putea duce. Și putea juca fiecare joc pe care l-am testat în 4K la peste 60 fps (cadre pe secundă) cu setări maxime, cu excepția Assassin’s Creed Valhalla. Valoarea de referință din joc a acestui titlu a scos în medie 52 fps.

Este singurul joc în care am preferat experiența 1440p, unde media a fost de 70 fps mai rapidă. A fost între 5% (1080p, High) și 15% (4K, Ultra High) în spatele Falcon NW Talon la diferite setări și rezoluții grafice, ceea ce a fost o diferență de performanță și la celelalte jocuri pe care le-am testat.

La cea mai înaltă fidelitate, HP Omen 30L Gaming Desktop concura cu Talon. Dar în 1080p, a căzut în spatele Talonului. Cel mai clar exemplu a fost Civilization VI, care este deja un joc mai dependent de CPU decât celelalte. HP Omen 30L Gaming Desktop a avut în medie 158 fps în 4K la Ultra, dar este cu 11% în urma Falcon NW Talon.

Acest lucru a fost valabil și în Fortnite, unde Omen a fost mai rapid decât Talon și Legion în 4K (95 fps), dar a fost cu 10% în urma Talonului în 1080p.

Este greu să-i găsești lui Omen 30L prea multe defecte, mai ales că au existat jocuri precum Battlefield V în care a fost o luptă mult mai uniformă între cele trei sisteme, fără abateri mai mari de 5 fps. Indiferent, jocul în 4K la o viteză de 100 fps se simte fantastic, afișând cât de reală este schimbarea cu RTX 3080.

Problema mai gravă cu Omen 30L a fost zgomotul ventilatorului. În majoritatea jocurilor, nu a fost prea rău – dar au existat ocazii când a fost foarte tare. Înfricoșător de tare. În timpul 3DMark Time Spy, am observat și creșteri ocazionale la temperaturi ale procesorului de până la 97 de grade Celsius, ceea ce nu doriți să vedeți. Sistemul s-a echilibrat la aproximativ 73 de grade pentru cea mai mare parte a testului, dar între vârfurile de temperatură și zgomotul ventilatorului a fost mult prea greu de suportat.

Jocul este prioritatea pentru HP Omen 30L, dar nu există niciun motiv pentru care nu poți să te întorci în aplicații creative, precum Adobe Premiere sau Blender. Performanța procesorului este bună, deși evident veți obține mai multă putere în multi-core dacă optați pentru platforma Ryzen a AMD.

Ryzen 5950X pe care l-am testat în Falcon NW Talon, de exemplu, a rulat în jurul Core i7-10900K atât în reperele PugetBench Premiere Pro, cât și în Blender. PugetBench testează sarcini importante, cum ar fi redarea 4K și codificarea video, și de aceea, priceperea multi-core a Talon-ului Ryzen a învins Omen-ul cu 18%.

Cu toate acestea, HP Omen 30L este o stație de lucru creativă capabilă, mai ales atunci când puteți folosi acel monstru GPU.

Desktop-ul pentru jocuri HP Omen 30L este cel mai frumos desktop pentru jocuri pe care îl puteți cumpăra. Opțiunile de tip boutique precum Falcon NW funcționează puțin mai bine și vin cu un management al cablului mult mai ordonat. Dar, la preț, HP Omen 30L este desktopul meu preferat pentru jocuri, din categoria sa.