Jocuri pentru dezvoltarea limbajului oral la copii

By Alexandru Corbaru

Una dintre problemele care îi îngrijorează pe părinți este dobândirea limbajului oral. Fiecare copil este diferit: unii încep foarte devreme, iar alții durează puțin mai mult. Și când costă fiul nostru mai mult decât copiii din jurul său, frica intră în noi. Pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți modul de comunicare, avem la dispoziție câteva jocuri foarte distractive. Să vedem câteva jocuri pentru dezvoltarea limbajului oral la copii.

Știm deja că copiii învață în cel mai bun mod jucându-se, iar pentru a-i ajuta să dezvolte un limbaj oral nu va fi altfel. Noi putem distrează-te cu familia, în timp ce copiii își învață și își dezvoltă abilitățile. Dacă aveți îndoieli cu privire la faptul dacă copilul dumneavoastră are o întârziere a vorbirii, nu ezitați să spuneți medicului pediatru. Vă lăsăm articolul „Când este normal ca un copil să învețe să vorbească?” astfel încât să aveți mai multe informații despre asta. Acolo explicăm diferențele dintre întârzierea dezvoltării vorbirii și întârzierea limbajului.

Jocuri pentru dezvoltarea limbajului oral la copii

Simon spune . Jocul mitic prin excelență pe care îl cunoaștem cu toții. Este un joc foarte distractiv de jucat cu copiii. O persoană joacă rolul lui Simon și va trebui să le dea ordine celorlalți care încep cu „Simon spune ...”. Ceilalți participanți trebuie să urmeze corect comenzile, altfel vor fi eliminați. Persoana care câștigă va fi noul Simon. Puteți adapta comenzile la vârstele copiilor. Pe lângă promovează utilizarea limbajului oral, facilitează învățarea vocabularului nou și îmbunătățește înțelegerea comenzilor simple și abilitățile lor de ascultare.

. Jocul mitic prin excelență pe care îl cunoaștem cu toții. Este un joc foarte distractiv de jucat cu copiii. care încep cu „Simon spune ...”. Ceilalți participanți trebuie să urmeze corect comenzile, altfel vor fi eliminați. Persoana care câștigă va fi noul Simon. Puteți adapta comenzile la vârstele copiilor. Pe lângă Cine este cine. De asemenea, un joc mitic în care există. Prin întrebări descriptive, trebuie să distrugem suspecții suspecți până când descoperim cine este vinovatul. Ajută la îmbunătățirea atenției, a limbajului oral, a ascultării active și a vocabularului.

Văd că văd . Cine nu a jucat „Văd” cu familia lor în timp ce plecau într-o călătorie? Am jucat de mii de ori cu părinții mei și nu ne-am plictisit niciodată. Acesta constă în faptul că unul dintre participanți trebuie să se gândească la un obiect, un animal sau o persoană și alții trebuie să pună întrebări până când ghicesc despre ce este vorba . Puteți răspunde doar da sau nu, iar persoana care câștigă este cea care va continua să se gândească la următorul puzzle. Este un joc simplu pe care îl putem face oriunde, astfel încât copiii să nu se plictisească și să se distreze.

. Cine nu a jucat „Văd” cu familia lor în timp ce plecau într-o călătorie? Am jucat de mii de ori cu părinții mei și nu ne-am plictisit niciodată. Acesta constă în faptul că unul dintre participanți trebuie să se gândească la un obiect, un animal sau o persoană și . Puteți răspunde doar da sau nu, iar persoana care câștigă este cea care va continua să se gândească la următorul puzzle. Este un joc simplu pe care îl putem face oriunde, astfel încât copiii să nu se plictisească și să se distreze. Răsucire a limbii . Un clasic. Cine nu a spus niciodată un strâmb? Sunt distractive și pun la încercare dicția și memorarea noastră. Puteți merge să-l învățați câteva simple și apoi să le complicați.

. Un clasic. Cine nu a spus niciodată un strâmb? Sunt distractive și pun la încercare dicția și memorarea noastră. Puteți merge să-l învățați câteva simple și apoi să le complicați. intangibil . Celebrul joc în care toată familia se poate juca. Acesta constă în faptul că unul dintre participanți alege o carte pe care apare un cuvânt și trebuie să ofere indicii celorlalți pentru a-l înțelege. Dificultatea este că anumite cuvinte tabu nu pot fi folosite. Acest joc vă permite să dezvoltați relații între cuvinte, să găsiți sinonime, să ascultați activ, să stimulați limbajul și creativitatea.

. Celebrul joc în care toată familia se poate juca. Acesta constă în faptul că unul dintre participanți alege o carte pe care apare un cuvânt și trebuie să ofere indicii celorlalți pentru a-l înțelege. Dificultatea este că anumite cuvinte tabu nu pot fi folosite. A cânta cântece . Nu există o modalitate mai bună de a învăța decât prin repetări. Mulțumită melodiilor putem repeta același text de mai multe ori cu muzică atrăgătoare. În plus, multe dintre cântecele pentru copii au o coregrafie pe care o pot învăța și ele. Copiii îl memorează repede și vor să-l cânte. Acest lucru încurajează memorarea, coordonarea și utilizarea limbajului.

. Nu există o modalitate mai bună de a învăța decât prin repetări. Mulțumită melodiilor putem repeta același text de mai multe ori cu muzică atrăgătoare. În plus, multe dintre cântecele pentru copii au o coregrafie pe care o pot învăța și ele. Copiii îl memorează repede și vor să-l cânte. Acest lucru încurajează memorarea, coordonarea și utilizarea limbajului. Citește povești. Datorită poveștilor, ei învață mai multe despre lumea din jur, văd personaje care trec prin situații similare și învață valori. De asemenea, cu aceste povești învață vocabular, care le îmbunătățește expresia orală. Ai aici cele mai bune 20 de povești pentru copii 0-3 ani, Și Cele mai bune 20 de povești pentru copiii de 3-6 ani.

Pentru că amintiți-vă ... abilitățile pot fi dezvoltate de la o vârstă fragedă, datorită jocurilor distractive ca acestea.