Lenovo introduce ThinkPad X1 Fold cu ecran pliant de 13,3 inci cu

By Alexandru Corbaru

Concurența în lumea notebook-urilor este acerbă, iar companiile doresc să introducă produse inovatoare pentru a face parte din piață. Lenovo nu este o companie mică și laptopurile lor concurează uneori cu MacBook-urile Apple.

În acest caz, firma tocmai a lansat un computer pliant, da, un „pli” dar pe un computer. Această nouă echipă se numește ThinkPad X1 Fold și are un ecran de 13,3 inci care se pliază din interior spre exterior și din exterior, haide, un decapotabil cu drepturi depline.

Pliat are un ecran de 9,6 inci și cu Windows 10

Și asta poate fi folosit ca tabletă cu ecranul său de 9,6 inci atunci când este pliat sau la dimensiune completă de 13,3 inci. Acest echipament oferă opțiunea de configurare a modului desktop datorită posibilității de a conecta o tastatură sau de a o folosi ca și cum ar fi o tabletă.

Un alt detaliu important este că veți primi în curând noua versiune de Windows 10X Deși este adevărat, acesta vine cu versiunea W10 instalată. O versiune care funcționează perfect și care ne permite să folosim echipamentul într-un mod total normal, ne permite, de asemenea, să conectăm tot felul de periferice, cum ar fi tastaturi, șoareci, căști și chiar un monitor mai mare sau un stylus.

Prețul este oarecum ridicat, dar este ceea ce trebuie să fie primul

Când ne uităm la preț, ne dăm seama unde suntem și asta este Acest computer Lenovo va porni la un cost de 3.999 euro și dacă include conectivitate 5G, prețul său crește la 4.199 euro deci aceasta nu este o echipă care este „accesibilă” tuturor.

De asemenea, deși este adevărat că poate fi achiziționat, va dura ceva timp pentru a ajunge la mâinile utilizatorului, nu există date oficiale, dar conform Lenovo nu ar dura mult. Ei adaugă Procesor Intel Core Hybrid, are un ecran OLED iar balamalele rezistă bine testului timpului, potrivit Lenovo, testele de deschidere și închidere au fost efectuate de peste 30.000 de ori și ținute la perfecțiune.

Ne îndoim că Apple va face vreodată ceva similar la acest Lenovo ThinkPad X1 Fold, dar nu se știe niciodată.