Smartphone HP cu Windows 10?

By Alexandru Corbaru

Cu lansarea ultimului S de la Samsung, adică S7. Cam toată atenţia a fost îndreptată în această direcţie. Bine, poate nu chiar toată atenţia a fost captată de Samsung, deoarece şi LG s-a lăudat cu apariţia lui G5. Două telefoane grozave care vor fi destul de dorite pe piaţa zic eu. Pe lângă acestea a fost lansat şi ultimul smartphone HP care foloseşte sistemul de operare Windows.

Windows este cel mai utilizat sistem de operare folosit pe PC. Pe telefoanele nu a avut un succes atât de mare, dar spera să recupereze cu noul telefon de la HP. HP Elite x3 are un ecran foarte generos de 6 inch, iar în spatele acestuia se ascunde un procesor Snapdragon 820 alimentat de la 4 GB de RAM. Şi pentru că 64GB de memorie internă nu este îndeajuns, HP a integrat un slot de card care poate lărgi spaţiul până la 2TB. Mai are o cameră principală de 16MP la care se adăugă cea secundară de 8MP. Portul USB este de tip C, cum era şi de aşteptat. Un ecran mare necesită o baterie mare, iar HP a considerat că 4150 mAh este îndeajuns.

Am observat că factorul de protecţie este din nou o preocupare pentru producătorii de telefoane. Deci ultimul model de smartphone HP nu se putea abate de la regulă. Factorul de protecţie IP67 îi asigură o imersie temporară (30 min) în apă la o adâncime maximă de 1 metru, dar asigura şi o protecţie împotriva prafului.

Cei mai mulţi producători se bazează pe terminale Android de aceea HP a dorit să schimbe placă şi să ofere ceva nou. Dar cea mai tare parte la HP Elite x3 este că suportă Windows 10 Continuum, ceea ce ţi-ar permite să foloseşti telefonul ca un PC cu ajutorul unui docking special. În momentul de faţă clar nu oferă aceleaşi funcţii ca un PC normal (în special dacă foloseşti PC-ul pentru funcţii mai complexe), dar vei avea parte de funcţiile de bază cum ar fi navigatul pe net, office, vizionarea unui film. Şi mă aştept să văd îmbunătăţiri majore în viitor pentru a putea obţine avantajul faţă de restul dispozitivelor.

Până acum nu mi-aş fi cumpărat un smartphone HP, dar pe acesta l-aş cumpăra şi nu doar pentru hardware-ul din interior. Ideea de a transforma telefonul în PC există deja de ceva vreme, dar mi se pare că se mişca cam încet lucrurile în această direcţie.

Sursa [TNW News]