Top 10 limbaje de programare foarte plătite de învățat în 2021

By Alexandru Corbaru

Top 10 limbaje de programare foarte plătite de învățat în 2021 Publicat: 2021-05-11

Cu atât de multe limbaje de programare moderne de pe internet, poate fi descurajant să alegi pe care să îl înveți, chiar dacă vrei să o stăpânești pentru a face o profesie în ea și pentru a câștiga bani buni folosind abilitățile tale în viitor. Un scop important al limbajului de programare este de a oferi instrucțiuni unui computer. Dar descoperirea că o limbă este cu adevărat dificilă, deoarece există mulți factori care trebuie luați în considerare dacă intenționați să câștigați bani în următorii ani. Este o întrebare crucială și pentru companiile de dezvoltare de aplicații mobile, deoarece acestea trebuie să știe în ce tehnologie trebuie să investească.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de a câștiga bani, au urmat următoarele limbaje de programare, care oferă salarii maxime.

Dacă ne uităm la scenariul global, atunci cele mai dorite și urmărite limbaje de programare sunt:

Ei bine, factorul important care influențează salariile dezvoltatorului este tipul de muncă pe care o prestează, iar statisticile de mai jos arată același lucru cu unele dintre cele mai mari hub-uri IT din lume.

Să aruncăm o privire detaliată asupra unora dintre cele mai populare limbaje de programare din lume, înțelegem că tendințele se schimbă din când în când, dar lucruri precum limbajul de programare rămân destul de constante.

1. Scala

Scala este un limbaj de programare orientat obiect și funcțional combinat într-unul pentru a crea un limbaj la nivel înalt. Scala este un limbaj de programare folosit pentru programare funcțională și sisteme statice puternice. Funcția statică ajută la evitarea erorilor în aplicațiile complexe, iar timpii de rulare JVM și JavaScript vă permit să construiți sisteme de înaltă performanță, cu beneficii uimitoare, cum ar fi programarea extrem de scalabilă, foarte concisă, orientată obiect și alinierea modulară a combinației.

În această eră avansată, Scala este combinat cu Java de multe companii de dezvoltare de aplicații Android pentru a genera rezultate. Scala este, de asemenea, imuabil și asta înseamnă evitarea efectelor secundare și permite procesarea paralelă, din cauza căreia este prioritatea maximă pentru big data și învățarea automată.

2. Du-te

Go este un limbaj de programare compus tipic static, care facilitează construirea unui software simplu, fiabil și eficient. A fost dezvoltat de Rob Pike, Robert Griesemer și Ken Thompson la Google în noiembrie 2009. Ca platformă open-source, este viguros utilizat pentru proiecte în cadrul întreprinderii și găzduiește unele dintre serviciile de clasă mondială precum SoundCloud, Netflix și Dropbox.

În ultimii ani, popularitatea GO a crescut dramatic și de aceea este una dintre cele mai exigente limbi în 2021. Realizează sarcini cu mai multe fire, cum ar fi procesarea eficientă a proceselor paralele, timpul de pornire rapid și utilizarea memoriei atunci când este necesar și de aceea este considerat o limbă viitoare, iar companiile de top de externalizare IT din India îl consideră, de asemenea, drept principalul beneficiu al utilizării acestuia.

3. Kotlin

Kotlin a fost lansat în urmă cu 9 ani de JetBrains și este un limbaj de programare de tip general, tipat static, de uz general și cunoscut și ca limbaj de dezvoltare oficial pentru Android. Kotlin vine cu multe avantaje de top, cum ar fi asistența Google (cea mai importantă), comunitatea în creștere (o altă parte importantă de luat în considerare), pe deplin compatibilă cu Java (un alt lucru important de luat în considerare) și ușor de învățat și sintaxa laconică.

Ei bine, se estimează că în curând aplicațiile pentru dispozitivele Android vor fi scrise exclusiv folosind Kotlin, dar știm că nu se va întâmpla. Dar dacă sunteți de planificare pentru a face cariera în dezvoltarea de telefonie mobilă, se recomandă să aibă o privire închis la Kotlin cât mai multe mobile Android de dezvoltare a aplicației va fi s Companie în căutarea pentru dezvoltatorii de Kotlin foarte curând.

4. Obiectiv - C

Obiectivul C este un alt limbaj de programare care este folosit pentru a dezvolta aplicații în ecosistemul Apple pentru dezvoltarea Mac OSX și iOS. Toată lumea a crezut că Swift va apărea ca cel mai bun limbaj de programare, dar Objective C este încă popular printre dezvoltatori pentru dezvoltarea de aplicații iOS. Dacă intenționați să vă conectați la un loc de muncă oferit de Apple, atunci trebuie să planificați să adunați expertiză în obiectivul C și, de asemenea, să obțineți venituri la nivel înalt.

5. C #

C Sharp a fost dezvoltat de Microsoft, deoarece a lansat lansarea sa stabilă în 2020, ceea ce îl face una dintre cele mai așteptate limbaje de învățat în 2021. C sharp este un limbaj de programare cu scop general, multi-paradigmă, care cuprinde tastarea statică, tastarea puternică, lexical. discipline de programare, imperative, declarative, funcționale, generice, orientate pe obiecte și orientate pe componente.

Folosind C sharp puteți să vă dezvoltați de la programe desktop mici la portaluri web mari și servicii web. Cel mai bun avantaj al utilizării acestui limbaj este simplitatea sa, concentrarea pe algoritmi și nu pe detaliile implementării. Acum știți de ce C sharp este popular printre companiile de dezvoltare de aplicații mobile .

6. Ruby on Rail

Ruby on rails este licențiat sub MIT, care este un cadru de aplicații web pe partea de server. Dacă o descriem mai departe, Rails este un cadru de controler de vizualizare model care oferă structuri implicite pentru o bază de date, un serviciu web și pagini web.

Scopul principal al limbajului Ruby, care urmează principiul „uimirii minime”, în care creează o producție puternică împreună cu programe de înțeles și timp de viteză mai mic. De asemenea, oferă claritate, simplitate și timp scurt de dezvoltare.

7. Limbaj de programare rapid

Swift este limbajul din spatele dezvoltării aplicațiilor pentru iOS, macOS, watchOS și tvOS. Swift este, de asemenea, cunoscut sub numele de limbaj universal de programare pentru lucrul cu produsele Apple, care a fost dezvoltat în 2014.

Swift este un limbaj de programare compilat cu scop general, multi-paradigmă, care are o comunitate open source foarte mare. Principalul avantaj al utilizării Swift pentru dezvoltare este viteza, atât la locul de muncă la un proiect, cât și la lansare. Cele mai importante companii de dezvoltare de aplicații iOS au o echipă de dezvoltatori dedicati Swift pentru o dezvoltare ușoară și rapidă. Așadar, alegerea unei cariere ca dezvoltator Swift poate fi cu adevărat benefică.

8. Python

Python este un limbaj de programare de nivel general interpretat, conceput de Guido Van Rossum în 1991. Au trecut 30 de ani de la înființare și Python este încă în căutare în rândul dezvoltatorilor. Filozofia de proiectare a Python subliniază lizibilitatea codului prin utilizarea sa notabilă de indentare semnificativă. Python se numără printre cele mai puternice limbaje de programare, deoarece este utilizat în diverse scopuri, cum ar fi dezvoltarea web, învățarea automată, automatizarea sarcinilor, analiza datelor, calcule matematice etc. Cele mai bune aplicații dezvoltate în Python sunt Google, Youtube, Dropbox, Reddit etc. .

9. Java

Java este una dintre cele mai solicitate și încă cele mai așteptate limbi în acest moment. Java este un limbaj de programare bazat pe clase, orientat pe obiecte, conceput pentru a avea cât mai puține dependențe de implementare și a fost dezvoltat de Oracle Corporation acum 25 de ani în 1995. Java este unul dintre cele mai viabile și promițătoare limbaje de programare pentru învățare este utilizat pentru dezvoltarea atât a aplicațiilor mobile, cât și a serverelor și, de asemenea, ajută ca instrument principal pentru dezvoltarea aplicațiilor native pentru Android. Acesta este unul dintre motivele pentru care cele mai bune companii de dezvoltare de aplicații mobile au experimentat dezvoltatori Java în echipa lor, astfel încât să puteți învăța Java să facă o carieră în ea, deoarece nu merge nicăieri în acest moment.

10. Programare JavaScript / NodeJS

JavaScript este un limbaj de programare pentru client. Dezvoltatorii Node.js pot utiliza, de asemenea, JavaScript ca limbaj de programare pe partea de server. JavaScript este utilizat în principal în dezvoltarea web. JavaScript vă promite dezvoltarea ușoară a obiectelor, eliminarea rapidă a erorilor și fragmentele de cod.

Acestea sunt primele 10 limbaje de programare de învățat în 2021, deoarece puteți face și o carieră în ele. Cu cele mai bune companii de dezvoltare de aplicații mobile care caută dezvoltatori din întreaga lume, puteți câștiga literalmente o sumă bună după ce ați învățat complet aceste aplicații. Puteți alege orice limbaj de programare dintre cele 10 de mai sus, deoarece acestea au sfera de top în anii următori.