C++, Legenda „de bază” – Blog SOLINFO.ro

By Alexandru Corbaru

Dezvoltat de Dennis Ritchie și Brain Kernighan, limbajul C a apărut pentru prima dată la începutul anilor 1970. Limbajul C ++ este ideea lui Bjarne Stroustrup, o extensie a limbajului C care permite programarea pe obiecte.

C ++, o legendă, sau, mai exact, un clasic viu, un limbaj de programare predat în licee și locuri de facultate numit limbaj „de bază”, încă este în lista celor mai populare limbaje de programare iar marile companii sunt în căutare de programatori care stăpânesc limbajul C++.

Ce este C++?

C ++ este un limbaj de programare foarte popular, dezvoltat de Bjarne Stroustrup în anii 80 (în speranța de a se mulțumi cu un limbaj C mai bun, mai ușor de dezvoltat). C ++ este un limbaj de programare care este un element atât al programării orientate pe obiecte (OOP), similar limbajelor procedurale.

De ce să învăț C++?

Aceasta întrebare, sincer, nu își are sensul. Dacă ești la liceu sau facultate și studiezi informatica, în mod sigur cunoști un lucru sau doua despre C++. Mulți oameni au dat deasemenea Bac-ul din acest limbaj de programare. După C, C ++ are o cerere relativ mare a pieței. Poți face multe lucruri cu acest limbaj.

Poți afla multe despre C ++ urmând o universitate în informatică sau automatizare. Cu siguranță poți învăța singur C ++, dar va fi necesara foarte multa munca și citirea unor multitudine de cărți care te învață totul despre principiile acestui limbaj de programare.

C ++ pentru dezvoltarea de jocuri

Dacă sunteți pasionat de jocuri și doriți să învățați cum să vă programați jocurile, trebuie să cunoașteți C ++. Multe companii IT creează jocuri de care viitorii angajați trebuie să se familiarizeze cu acest limbaj de programare. De exemplu, multe jocuri Ubisoft, companie care angajeaza si in Romania, au un engine C ++ încorporat.

Poate că jocul Assassin’s Creed vă va spune ceva. Tot ce se afla în spatele lui folosește C++. Jocurile Blizzard au, de asemenea, un engine C ++ încorporat. Bibliotecile utile pentru programarea C ++ pentru dezvoltarea jocurilor includ OpenGL și OpenCL.

C ++ pentru GUI

Când vine vorba de interfața grafică cu utilizatorul (GUI), multe companii folosesc C ++ sau Python. De exemplu, Adobe Photoshop este încorporat în C ++.

Firefox și Mozilla au fost reconstruite ambele folosind C ++, astfel încât să puteți vedea cât de complex și util este limba.Dacă doriți să rulați o interfață grafică, puteți utiliza o bibliotecă numită Qt. Linux folosește intens Qt. De exemplu,

C ++ pentru Antivirus

este foarte bun la crearea aplicațiilor de prevenire a malware-ului. De exemplu, BitDefender este un program antivirus construit pe acest limbaj de programare. În special, C ++ este utilizat în principal pentru a dezvolta nuclee care rulează programe antivirus.

C ++ pentru AI

Dacă doriți să utilizați AI (inteligență artificială), trebuie să cunoașteți C ++. Într-adevăr, limbajul de programare este foarte eficient și practic atunci când vine vorba de programarea mașinilor și instrumentelor care utilizează AI.

Desigur, programele nu sunt construite într-un singur limbaj de programare. Există sute de limbaje, dar logica din spatele lor este aceeași, iar sintaxa este diferită, deci trebuie să vă concentrați doar pe una sau mai multe limbi. Deci, dacă ești familiarizat cu C ++, va fi mult mai ușor să înveți să programezi în Java sau Python. Pe măsură ce lucrezi la un proiect, vei lucra cu programatori care ar putea să fie familiarizați doar cu un anumit limbaj. Rezultatul final este adesea o combinație de cod scris în C ++, Java, Python și alte limbaje de programare care ar trebui să facă programul la care lucrezi mult mai eficient.

La ce este folosit C++?

C ++ este excelent atât pentru backend, cât și pentru frontend, iar mulți giganți IT precum Google și Facebook îl folosesc pentru ambele, dar mai ales pe partea serverului, de exemplu pe backend. MySQL este integrat cu C ++.

Acest limbaj de programare funcționează atât pentru aplicații grafice, cât și pentru aplicații cu date în spate. Sistemele de operare Microsoft, cum ar fi Windows 7 și 10, sunt în mare parte scrise cu unele variante de C ++. În primul rând, trebuie să înțelegeți C ++ și să deveniți un programator foarte bun.Nu este surprinzător că este predat în școli secundare și departamente specializate în informatică.

Ce oportunități poți avea cunoscând C++?

După cum am spus mai înainte, multe companii caută programatori de backend care cunosc C ++. În calitate de maestru al acestui algoritm și limbaj de programare, desigur, te poți angaja la Google, Oracle și mulți alți giganți IT. Când vine vorba de dezvoltarea jocurilor, C ++ este o necesitate, așa că doar cunoașterea acestui limbaj vă va permite să vă adresați companiilor de jocuri de renume internațional. Desigur, asta nu vă împiedică să puteți lucra într-un mediu foarte bun care cunoaște Java sau Python.Totuși, când vine vorba de programare high-end, C ++ rămâne cel mai căutat și cel mai popular limbaj de programare. Poți începe cu ceva mai simplu de învățat principiile de programare și apoi trece la C ++ pentru a deveni un programator foarte popular pe piață.