Software de dezvoltare web

By Alexandru Corbaru

Software profesional de dezvoltare web -

Odată ce internetul devine o parte din ce în ce mai importantă în viața noastră de zi cu zi, perspectivele de carieră a unui profesionist în software-ul de dezvoltare web devin din ce în ce mai bune.

Ocuparea forței de muncă pentru dezvoltatorii web va crește cu 20% până în 2022, potrivit Biroului Statistic al Muncii din SUA.

Sursa imaginii:

Locul de muncă al unui software de dezvoltare web implică crearea de site-uri web, menținerea lor funcțională și actualizarea acestora atunci când este necesar. Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți concepte și teorii de design web și competență într-un limbaj de programare sau două.

De asemenea, trebuie să știți cum se reunesc diverse elemente de web, cum ar fi aplicații web, baze de date și servere. În plus, un dezvoltator web ar trebui să poată prezice modul în care utilizatorii interacționează cu un site web și să creeze o interfață pentru performanța optimă a site-ului în toate condițiile.

După cum vă puteți imagina, a fi un profesionist în software de dezvoltare web necesită o comunicare puternică, precum și abilități tehnice. Abilitățile de comunicare sunt necesare pentru a înțelege nevoile și nevoile tehnice ale clientului pentru a transpune aceste nevoi în realitate.

Instruire pentru a deveni un profesionist în software de dezvoltare web

Un profesionist în software-ul de dezvoltare web poate proveni din orice pregătire. Există foarte puține bariere de intrare, mulți dintre profesioniștii de astăzi fiind autodidact.

Dacă aveți cunoștințe, interes și dăruire, puteți intra și în domeniul software de dezvoltare web. Unii clienți caută dezvoltatori cu o educație universitară sau o diplomă înrudită, dar majoritatea pun accentul pe abilități și performanță.

Cunoașterea de programare este probabil una dintre cele mai importante cerințe pentru un dezvoltator web. Un software de dezvoltare web sau un program educațional de informatică ar trebui să vă ofere o idee bună despre programare.

Programe de informatică și software de dezvoltare web

Programele de informatică se concentrează pe predarea arhitecturii computerului, a teoriei computației, a programării orientate pe obiecte și a structurilor de date.

Acestea vă oferă o bază teoretică bună, dar un dezvoltator web trebuie să fie capabil să coboare și să codeze în limbile utilizate în prezent în dezvoltarea site-urilor web. Aceasta necesită învățare independentă și tone de practică.

Programele software de dezvoltare web, între timp, sunt disponibile ca programe asociate sau universitare. Ele acoperă elementele de bază ale programării și codării în anumite limbi, cum ar fi JavaScript, CSS și HTML, care sunt adesea folosite pentru a construi pagini web.

Programele acoperă, de asemenea, limbaje din partea serverului, cum ar fi PHP și programarea bazei de date. Unele programe software de dezvoltare web la nivel de absolvenți privesc, de asemenea, subiecte avansate, cum ar fi sistemul de gestionare a conținutului, aplicația web dinamică, dezvoltare mobilă, cloud computing, securitatea aplicațiilor, managementul proiectelor și interacțiunea om-calculator.

Învățare design web

Profesioniștii cu instrumente de dezvoltare web lucrează adesea la structura de back-end a site-urilor web, dar învățarea design-ului web front-end poate fi un plus uriaș.

Proiectarea web privește de obicei usabilitatea și apelul vizual al unui site web, iar designerii se concentrează pe modul în care utilizatorii interacționează cu site-urile web pentru a crea site-uri web care focalizează atenția privitorului asupra celor mai importante aspecte.

Ca un instrument de dezvoltare web profesionist, puteți opta pentru cursuri scurte sau programe de licență în proiectare web sau puteți parcurge resursele disponibile online pentru unele proiectări web autodidacte pentru a vă spori abilitățile.

Indiferent dacă optați pentru un program de licență sau un curs scurt în instrumente de dezvoltare web, informatică sau design web, este important să rețineți un lucru: a fi un profesionist în software de dezvoltare web este un proces de învățare constant.

Cei mai mulți dezvoltatori web continuă să investească timp în învățarea de noi tehnologii și limbi, chiar și cu educația universitară. Ca dezvoltator web, puteți afla cele mai noi trucuri ale comerțului din cărți sau comunități online sau pur și simplu încercând noile trucuri ale comerțului prin crearea unui nou site web sau a unei aplicații.

Cerințe de certificare și licență

A fi un profesionist pentru instrumente de dezvoltare web nu necesită nici un fel de licență sau certificare, deși există o mulțime de certificări disponibile care vor oferi un impuls major CV-ului tău.

Dezvoltatorii pot obține certificări în limbaje de programare precum HTML5, Java, PHP, Python, JavaScript sau Ruby. De asemenea, pot urmări certificarea în diferite platforme de dezvoltare și medii.

Cât timp să investești?

O căutare rapidă online vă va face campanii și programe de pornire software de dezvoltare web care pretind că acoperă anumite limbaje de programare în câteva săptămâni. Dar rețineți că aceasta ar acoperi în mare parte doar cunoștințe teoretice.

Aptitudinile practice de codare într-unul sau mai multe limbaje de programare pot dura mult timp până la stăpânire. Mulți profesioniști de software de dezvoltare web au fost interesați de programare la o vârstă fragedă și au început să-și onoreze abilitățile de atunci.

Cu toate acestea, sunt mulți alții care au făcut trecerea la software-ul de dezvoltare web mult mai târziu, depunând timp și eforturi pentru a-și dezvolta abilitățile. În timp ce timpul necesar pentru a învăța abilitățile necesare poate varia de la o persoană la alta, în general este nevoie de aproximativ un an pentru a obține suficiente cunoștințe pentru a intra în domeniul software de dezvoltare web.

Cursuri recomandate

Curs online despre XML

Instruire online la examen CCNA

Program pe UNIX și Linux OS

Instruire online pe HTML 5

Noțiuni de bază

Acum că știți ce este nevoie pentru a deveni un profesionist în software de dezvoltare web, iată o privire asupra instrumentelor și resurselor de care aveți nevoie pentru a deveni unul singur.

Instrumente pentru linia de comandă

Ca un instrument de dezvoltare web profesionist, trebuie să fiți confortabil în utilizarea liniei de comandă. Dacă vă întrebați ce este o linie de comandă, este o interfață bazată pe text care utilizează comenzi text pentru a obține aceeași funcționalitate ca o interfață grafică de utilizator (GUI), care este atunci când utilizați mouse-ul pentru a naviga și a opera un computer. Puteți deschide linia de comandă printr-un Cygwin pe Windows sau terminal pe Linux sau Mac.

Mediu de dezvoltare

Un profesionist instrumente de dezvoltare web trebuie să aibă, de asemenea, un mediu de dezvoltare, care va include toate instrumentele software necesare pentru munca dumneavoastră. Cel mai important instrument pentru mediul dvs. de dezvoltare va fi editorul dvs. de text.

Procesoarele Word cum ar fi Microsoft Word și OpenOffice nu sunt potrivite pentru scrierea codului, deoarece ar exista o mulțime de date suplimentare de formatare stocate împreună cu textul.

Cel mai bun editor de text pentru un dezvoltator web ar fi cei cu funcționalitate specială pentru a dezvolta software sau Medii integrate de dezvoltare (IDE). Sublime Text este un exemplu de mare editor de text cu o bibliotecă de extensii și plugin-uri. Alte opțiuni includ Eclipse, TextMate și Emac.

Învățarea HTML și CSS

Trebuie să cunoașteți HTML și CSS, care sunt utilizate pentru a dezvolta pagini web statice de bază înainte de a putea sări pe elemente sau aplicații de dezvoltare mai avansate.

Dacă preferați să învățați într-un mod vechi-școală, puteți opta pentru școli w3 de la consorțiul web W3 care stabilește standardele pentru ambele coduri. O altă opțiune bună pentru începători este Treehouse, care este o platformă care descompune tehnologiile web în componente testabile și gestionabile.

JavaScript și jQuery

JavaScript și JQuery sunt ambele componente esențiale ale paginilor web moderne. O mare parte din ceea ce vedeți pe site-urile web de astăzi sunt gestionate sau afectate de oricare dintre aceste limbi.

Galeriile de imagini, formularele de completare automată, butoanele de comutare și alte astfel de componente depind de JavaScript sau jQuery. De fapt, pagina principală simplă Google este construită mai ales pe JavaScript și nu pe HTML.

JavaScript poate dura ceva timp pentru a învăța, dar ar trebui să fie mai ușor dacă știți deja HTML. Există, de asemenea, o mulțime de resurse gratuite online pentru a învăța limba, inclusiv w3school și Treehouse încă o dată. Puteți opta, de asemenea, pentru programe pe termen scurt pentru a învăța limba, dar important este să continuați să practicați.

Rubin pe șine

În acest moment, ar trebui să fiți confortabil cu HTML, CSS și JavaScript, precum și cu linia de comandă. Cunoscând aceste elemente sub curea, acum este timpul să sari în ceva ceva mai dificil: Ruby on Rails.

Doar Ruby este un limbaj de programare simplu, dar elegant, iar Rails este cadrul care conectează paginile web la o bază de date în care sunt stocate toate informațiile.

Este un concept suficient de simplu și cunoștințele despre alte limbaje de programare ar trebui să ofere o bază bună pentru învățarea acestui anumit limbaj. Multe dintre cele mai populare site-uri web de astăzi folosesc Ruby on Rails, cum ar fi Twitter.

Există o mulțime de tutoriale și alte resurse pentru a vă duce prin Ruby on Rails, cum ar fi tutorialul Încercă Ruby de 15 minute pentru începători și versiunea online a Ruby Koans.

Alte opțiuni includ Rubymonk, care urmează același concept ca și Ruby Koans, aducând înțelegerea limbii la nivelul următor.

Rails Tutorial este, de asemenea, o opțiune bună, dar se bazează pe presupunerea că îl cunoașteți deja pe Ruby. Dacă faceți acest lucru, atunci acest tutorial vă va ghida în procesul de dezvoltare a unei aplicații web similare cu Twitter.

Acesta introduce concepte cheie Ruby on Rails, cum ar fi aplicații de dezvoltare a condusului de testare și aplicații de model de vizualizare-controler. Adăugați cunoștințele de programare CSS și HTML și puteți implementa aplicații Rails complet funcționale și elegante până la sfârșitul acestei date.

Dacă vă place să învățați să programați într-un mod distractiv, puteți opta pentru Rails for Zombies. Aceasta este și o opțiune destul de populară, așa că ar trebui să obțineți multă asistență.

Pentru o abordare mai amănunțită a Ruby on Rails, puteți opta pentru un curs de la institutele de învățământ precum Universitatea California din Berkeley.

Cursul de la Universitatea EdX Ruby on Rails vă prezintă să construiți un software ca serviciu, accesând API-uri, Test Driven Development, Ruby on Rails și multe altele. Cu toate acestea, presupune că știți deja o anumită programare.

Controlul versiunii

Până la sfârșitul pregătirii Ruby on Rails, ar trebui să fii complet abil în toate limbile cheie necesare pentru a deveni un instrument de dezvoltare web profesionist: HTML, CSS și Ruby on Rails. Acum că știi să codifici, cea mai mare parte a învățării tale s-a terminat! Dar setul tău de abilități nu ar fi complet fără să afli despre controlul versiunilor.

Controlul versiunii vă permite să monitorizați starea actuală a fișierelor dvs., astfel încât să puteți urmări modificările majore. De asemenea, vă permite să configurați și să accesați punctele de restaurare a fișierelor, astfel încât să puteți întoarce întotdeauna la instantaneu cel mai stabil dacă lucrurile nu merg bine.

O mulțime de instrumente de control a versiunilor sunt disponibile, dar Git conduce cu o marjă imensă printre alte instrumente. Git a fost scris de aceeași persoană care a început mișcarea open source Linux.

Puteți stoca proiectele dvs. pe Github, care servește ca depozit public pentru coduri. Dacă preferați să vă păstrați codificarea privată, puteți plăti și o taxă de abonament lunară.

Github stochează, de asemenea, o serie de proiecte open source și trebuie să vă familiarizați cu acest instrument pentru a deveni un bun instrument de dezvoltare web.

Alte abilități generale

Există câteva alte abilități periferice și opționale pe care le puteți dezvolta pentru a vă perfecționa ca un software de dezvoltare web. Programatorii, de exemplu, folosesc tastatura mai des decât orice altă componentă a computerului. Ca atare, a învăța cum să tastați rapid și cunoașterea mai multor comenzi rapide de la tastatură poate fi o amploare uriașă.

În acest moment, aveți toate instrumentele și cunoștințele din arsenalul dvs. pentru a deveni un dezvoltator web profesionist. Acum tot ce trebuie să faceți este să vă accentuați abilitățile, exersând codarea și să țineți pasul cu noile tehnologii și limbajele de programare.

Perspective pe termen lung pentru profesioniști în software de dezvoltare web

Câmpul instrumentelor de dezvoltare web este unul accelerat și trebuie să fii gata să înveți noile tehnologii, tehnici și limbi străine. Ultimul lucru pe care un dezvoltator ar trebui să fie este demodat.

Ca dezvoltator web, puteți fie să lucrați pe cont propriu, obțineți-vă propriii clienți sau puteți alătura unei companii. În cadrul unei companii, puteți avansa către poziții cu mai multă responsabilitate și, eventual, treceți la roluri de conducere.

Dezvoltatorii independenți pot începe cu clienții mici și pot trece la cei mai mari, deoarece câștigă mai multă experiență și își extind portofoliul de muncă. De asemenea, v-ați putea concentra toate eforturile pe o aplicație sau pornire inițială dacă aveți o idee originală genial.

Cum să găsești de lucru ca dezvoltator web

Dacă doriți să vă alăturați unei companii ca dezvoltator web, puteți opta pentru site-uri de postare generală pentru locuri de muncă, forumuri și alte instrumente generale pentru a găsi deschideri potrivite. Puteți găsi, de asemenea, planuri de muncă complet pentru lucrări de proiectare și dezvoltare.

Dacă nu aveți experiență anterioară ca dezvoltator web, ar fi o idee bună să vă construiți portofoliul făcând propriul dvs. site web. De asemenea, puteți dezvolta unul pentru un grup de caritate sau o familie gratuit sau cu un preț redus, sau puteți începe cu lucrări independente mai mici. Adăugați mai multe locuri de muncă independente mici și construiți-vă portofoliul, astfel încât să puteți atrage clienți mai mari.

Cum să aflați mai multe despre a fi un profesionist în software de dezvoltare web

Dacă doriți să aflați mai multe despre a fi un profesionist pentru instrumente de dezvoltare web, vă puteți orienta întotdeauna către internet. Există mai multe comunități dedicate dezvoltatorilor web și sunt surse de informații excelente pentru a vă menține la curent cu industria.

Aceste comunități sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a-ți pune îndoielile și de a obține ajutor atunci când ai nevoie. Acești dezvoltatori provin din toate punctele de viață cu diferite niveluri de experiență și poate fi o experiență edificatoare să discutăm despre acest domeniu.

Articole similare

Acesta a fost un ghid pentru ca internetul să devină o parte din ce în ce mai importantă din viața noastră de zi cu zi, perspectivele de carieră a unui profesionist în software-ul de dezvoltare web sunt din ce în ce mai bune. Acestea sunt următoarele link-uri externe legate de software-ul de dezvoltare web.